Jednoduchý recept

Artyčoky dušené v olivovém oleji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31551

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Majoránka
400 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,306 kcal
Kilojoule 5 464kJ
31% Sacharidy 110 g
136% Tuky 102 g
47% Sodík 942 mg
50% Bílkoviny 28 g

Artyčoky dušené v olivovém oleji postup přípravy receptu:

1

Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.

2

Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.

3

Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.

Poznámka

Z citronu použijeme kůru a šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept