Rybí koláčky se salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí koláčky se salsou
Rybí koláčky se salsou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
10 g | Citronová kůra |
500 g | Filety z tresky tmavé |
10 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Pstruh |
5 kávová lžička | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Salsa | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička zelená |
5 g | Kopr čerstvý |
15 g | Limetková kůra |
60 ml | Limetková šťáva |
200 g | Okurka salátová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 89,2mg |
Draslík | 447,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová kůra, Pstruh, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Chilli paprička zelená, Limetková kůra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí koláčky se salsou postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájíme okurku. Do misky dáme okurku, drcený česnek, nakrájenou chilli papričky, šťávu i kůru z limetek a kopr. Okořeníme a dokonale promícháme. Přikryjeme a vložíme asi na 30 minut do chladničky |
2 | Filety ryb nakrájíme na malé kousky. Do mísy vložíme kousky tresky, pstruha, nasekanou jarní cibulku, strouhanku, vejce a kůru z citronu. Okořeníme a vše řádně promícháme. |
3 | Z rybí směsi vytvoříme 12 karbanátků. Na větší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme 5 minut po každé straně dozlatova. Podáváme se salsou. |