Olihňové jednohupky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihňové jednohupky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31554 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Olihně |
130 ml | Omáčka sójová |
50 g | Řasa Nori |
100 g | Salát hlávkový |
130 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 41,7mg |
Vláknina | 102,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olihně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Řasa Nori, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihňové jednohupky postup přípravy receptu:
1 | Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme. |
2 | Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody. |
3 | Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky. |
4 | Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky. |
Jednohupky???? To jako fakt???? Co takhle si zopáknout češtinu??