Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3156

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
70 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
2 polévková lžíce Med včelí
2,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
5 g Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
14% Sacharidy 51 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 309 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jidášky postup přípravy receptu:

1

Utřeme do pěny máslo s cukrem, solí, 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou.

2

Přidáme vykynutý kvásek, mouku, mléko a vypracujeme jemné těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme je moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme kynout.

3

Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 2 cm. Kulatou formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka a rýhovacím kolečkem naznačíme mřížky.

4

Koláčky klademe ve větší vzdálenosti na plech, který jsme předem vymazali tukem. Necháme je chvíli kynout.

5

Před vložením do trouby je potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

6

Studené jidášky pokapeme medem a podáváme.

Poznámka

Sádlo použijeme na vymazání plechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept