Recept

Špagety s omáčkou ze škeblí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31564

Ingredience

60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
45 ml Petržel - nať
1 špetka Sůl
120 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
1 kg Škeble čerstvé
350 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 881kJ
21% Sacharidy 75 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 204 mg
77% Bílkoviny 43 g

Špagety s omáčkou ze škeblí postup přípravy receptu:

1

Očistíme škeble pod tekoucí studenou vodou. Ty, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu, odstraníme.

2

V hluboké pánvi zahřejeme polovinu množství oleje, vložíme škeble a 1 lžíci petržele. Smažíme zprudka několik vteřin. Poté přilijeme víno a přikryjeme poklicí. Vaříme 5 minut, až se škeble otevřou, občas pánví zatřeseme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Škeble necháme okapat a neotevřené odstraníme. Tekutinu, v níž se vařily, ponecháme stranou. Osm škeblí necháme ve skořápce a použijeme na závěrečné zdobení, zbytek vyloupáme.

3

V dalším hrnci zahřejeme zbytek oleje. Osmahneme dozlatova stroužky česneku, při smažení je mírně podrtíme vařečkou. Poté česnek vyjmeme a dále ho již nepoužíváme.

4

Do hrnce přidáme vyloupané škeble a postupně přiléváme část tekutiny z vařených škeblí. Opepříme a povaříme 2 minuty. Jak se omáčka vyvařuje, přiléváme zbytek tekutiny. Vsypeme zbytek petržele a povaříme další 2 minuty.

5

Uvařené těstoviny vmícháme do hrnce se škeblemi a promícháme. Na talířích ozdobíme nevyloupanými škeblemi a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept