Malinová šlehačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová šlehačka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31571 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
300 g | Maliny |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 113,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová šlehačka postup přípravy receptu:
1 | Pár malin si dáme stranou na ozdobení hotového krému. Zbytek smícháme s polovinou cukru a směs propasírujeme přes síto. Vmícháme zbylý cukr. |
2 | Ve větší míse ušleháme smetanu a pomalu vmícháváme malinové pyré, dokud se vše nespojí. Směs rozdělíme do čtyř šálků a na 2 hodiny vložíme do chladničky. Ozdobíme malinami. |