Pěna ze šprotů s lučinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna ze šprotů s lučinou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31573 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
100 g | Cibule sterilovaná |
100 g | Lučina smetanový sýr |
100 g | Okurky nakládané |
150 g | Šproty uzené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 15 g
37% Sodík 744 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Šproty uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna ze šprotů s lučinou postup přípravy receptu:
1 | Lučinu šlehačem ušleháme s okapanými šproty do pěny. V míse smícháme s ustrouhanými okurkami a jemně nakrájenými cibulkami. Nakonec do pěny vmícháme sůl. |