Jednoduchý recept

Citronová granita s meduňkou a mateřídouškou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 31576

Ingredience

4 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Mateřídouška
2 polévková lžíce Meduňka
1 polévková lžíce Máta
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
8% Sacharidy 29 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
2% Bílkoviny 1 g

Citronová granita s meduňkou a mateřídouškou postup přípravy receptu:

1

Z jednoho citronu oloupeme 6 proužků kůry a z ostatních citronů nastrouháme kůru. Vymačkáme z nich 125 ml citronové šťávy, kterou smícháme s nastrouhanou kůrou a vše odložíme.

2

Proužky citronové kůry, cukr, mateřídoušku a meduňku za stálého míchání zahříváme ve vodě tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté bez míchání vaříme další 4 minuty. Sirup vystupující po stěnách hrnce stíráme. Hotový sirup necháme vychladnout.

3

Ze sirupu vyjmeme proužky kůry, mateřídoušku a meduňku a smícháme s citronovou kůrou a šťávou, nalijeme do vhodné nádoby a necháme zmrazit. V mrazničce můžeme granitu uchovat až 3 měsíce.

4

Než budeme zmrzlinu podávat, otočíme nádobu s granitou na prkénko, které na čtvrt minuty přikryjeme utěrkou namočenou v horké vodě. Granita by měla z nádoby vypadnout. Pokud se tak nestane, opakujeme nahřátí utěrkou.

5

Vyklopenou granitu pokrájíme na kousky a lehce rozmixujeme. Podáváme ve vychlazených miskách nebo vydlabaných citronech. Ozdobíme snítkami máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept