Jednoduchý recept

Krokety z tresky se šafránem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31577
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Citrony
2 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kmín římský
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Šafrán
120 g Strouhanka
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
6% Sacharidy 22 g
40% Tuky 30 g
20% Sodík 399 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krokety z tresky se šafránem postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.

2

Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.

3

V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Poznámka

čas přípravy 15 minut + 1 hodina na vychlazení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept