Krokety z tresky se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z tresky se šafránem
Krokety z tresky se šafránem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
120 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 204,9mg |
Draslík | 691,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citrony, Hřebíček, Kmín římský, Ocet vinný, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z tresky se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici. |
2 | Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky. |
Poznámka
čas přípravy 15 minut + 1 hodina na vychlazení