Jednoduchý recept

Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31583

Ingredience

1 hrst Cibulka jarní
1 kávová lžička Curry omáčka
1 polévková lžíce Máta
200 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
500 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 552kJ
1% Sacharidy 2 g
74% Tuky 55 g
10% Sodík 199 mg
47% Bílkoviny 26 g

Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.

2

Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.

3

Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.

4

Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.

Poznámka

zázvor cca 3 cm velký kus

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept