Koule smažené z rizota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koule smažené z rizota
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31587 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
75 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika červená |
150 g | Rýže arborio |
1 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Mozzarella, Oregano sušené, Paprika červená, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rýže arborio, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koule smažené z rizota postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem. |
2 | Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout. |
3 | Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí. |
4 | V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat. |
5 | Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky. |
Poznámka
Z čerstvé bazalky lístky na ozdobu.