Jednoduchý recept

Šalotka na řecký způsob

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 31592

Ingredience

2 polévková lžíce Celer - nať
3 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
450 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
9% Sacharidy 34 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 75 mg
6% Bílkoviny 3 g

Šalotka na řecký způsob postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.

2

Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept