Italský tvarohový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský tvarohový koláč
Italský tvarohový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 31593 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Hrozinky |
2 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Kandovaná pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Krupice pšeničná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
100 g | Rybíz červený |
350 g | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 223,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Máta, Rybíz červený, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský tvarohový koláč postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut. |
2 | Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí. |
3 | Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme. |
4 | Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn. |
5 | Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty. |
Poznámka
Místo dezertního vína můžeme použít pálenku grappa z hroznového vína. Sýr ricotta lze nahradit tučným tvarohem.