Kapr s kečupem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s kečupem a křenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 193,4mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 133,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Kapr obecný, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s kečupem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Porce ryby opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme hořčicí. Poté rybu obalíme v jemně nastrouhaném křenu, který lehce k masu přitlačíme a obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci. Rybu smažíme v hlubší pánvi na pěti lžících rozpáleného oleje. Usmaženou rybu vyjmeme, přeložíme na talíř a na jiné pánvi na zbylém oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Na ni položíme usmaženou rybu, podlijeme vodou, rozdrobíme do ní bujon a rybu dusíme za občasného obracení. |
2 | Když je ryba měkká, přelijeme ji kečupem a prohřejeme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborovou kaši nebo bramborový salát.