Dušený kapr s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený kapr s pórkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31596 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
500 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 930,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 112,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený kapr s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme, posypeme solí a pepřem a necháme v chladu odležet alespoň deset minut. |
2 | V mezičase očistíme pórek, nakrájíme na tenké plátky. |
3 | V hlubší pánvi kapra orestujeme na oleji, přidáme papriku, pórek, rybu podlijeme vínem a dusíme doměkka. |