Borůvkový koláč s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový koláč s mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 31599 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
750 g | Borůvky |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle mleté |
300 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 222,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem. |
2 | Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami. |
3 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
4 | Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem. |