Telecí plec pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec pečená
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
30 g | Sůl |
1000 g | Telecí plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 311,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec pečená postup přípravy receptu:
1 | Telecí plec opláchneme, mírně osolíme a stáhneme provázkem. |
2 | Na povrchu maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a doléváme vodou. |
3 | Dozlatova upečené maso vyjmeme a šťávu procedíme. Zjemníme ji zbylým máslem, přisolíme a ještě krátce převaříme. |