Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31600

Ingredience

300 g Angrešt
10 g Citronová kůra
130 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Sirup bezinkový
150 ml Voda pitná
Vinná pěna
10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
10 g Cukr moučkový
3 g Muškátový oříšek
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 ml Víno bílé
5 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 500kJ
14% Sacharidy 49 g
23% Tuky 18 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Angrešt s vinnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.

2

V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy.

3

Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout.

4

Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept