Angrešt s vinnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angrešt s vinnou pěnou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31600 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
300 g | Angrešt |
10 g | Citronová kůra |
130 g | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Sirup bezinkový |
150 ml | Voda pitná |
Vinná pěna | |
---|---|
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr moučkový |
3 g | Muškátový oříšek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml | Víno bílé |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 186,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová kůra, Cukr moučkový, Voda pitná, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup bezinkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Angrešt s vinnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce. |
2 | V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy. |
3 | Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout. |
4 | Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou. |