Koláčky s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s piniovými oříšky
Koláčky s piniovými oříšky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 31601 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Čokoláda na vaření |
80 g | Cukr hroznový (glukóza) |
180 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
160 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Oříšky piniové |
3 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
3,5 polévková lžíce | Sirup cukrový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 237,1mg |
Draslík | 177,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 263,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Oříšky piniové, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sirup cukrový, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr hroznový (glukóza), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Prosijeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme máslo, cukr, 1 vejce, 2 žloutky a prsty promícháme. Z prohněteného těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice. |
2 | Vychlazené těsto rozválíme na osm placek o průměru asi 15 cm a vyložíme jím osm formiček s odnímatelným dnem o průměru 10 cm. Těsto ve formičká přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. Vložíme na 10 minut do lednice. |
3 | Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Poté odstraníme papír a zatížení a pečeme dalších 8 minut. Formičky vyjememe a teplotu snížíme na 180 °C. |
4 | Rozlámeme čokoládu do hrnce, přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se nerozpustí a nesmísí. |
5 | Vmícháme zbývající suroviny a náplň rozdělíme do upečených koláčků. Pečeme dalších 25-30 minut. Po upečení necháme koláčky mírně vychladnout a poté je vyklopíme. Podáváme teplé nebo pokojové teploty, nikoliv vychlazené. |
Poznámka
Pokud koláčky při konečném pečení rychle hnědnou, tak je na posledních 5 minut pečení zakryjeme pečícím papírem.