Recept

Telecí řízky po florentsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31602

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 291kJ
2% Sacharidy 8 g
18% Tuky 14 g
27% Sodík 532 mg
69% Bílkoviny 39 g

Telecí řízky po florentsku postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a chvíli zvolna podusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme podušený špenát, osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme citronovou šťávu, krátce osmahneme a odstavíme z plotny.

3

Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu.

4

Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 2 minuty po každé straně.

5

Řízky urovnáme do zapékací mísy, poklademe špenátem a připraveným sýrovým krémem. Pokrm zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept