Recept

Celozrnné špagety s bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31605
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
250 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 ks Šalotka
400 g Špagety, Makarony celozrnné
2 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
28% Sacharidy 100 g
24% Tuky 18 g
37% Sodík 742 mg
46% Bílkoviny 26 g

Celozrnné špagety s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.

2

V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

3

Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.

4

Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept