Celozrnné špagety s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné špagety s bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31605 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
850 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Šalotka |
400 g | Špagety, Makarony celozrnné |
2 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 706,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety, Makarony celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné špagety s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat. |
2 | V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. |
3 | Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku. |
4 | Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme. |