Jednoduchý recept

Paštika čočková

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31606
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Chutney mangové
1 ks Cibule
175 g Čočka červená
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Vejce slepičí
8,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 433kJ
14% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
54% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Paštika čočková postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin.

2

Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka.

3

Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice.

4

Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou.

5

Podáváme s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept