Švestkové špízy s mandlí a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové špízy s mandlí a slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31609 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 125g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 131,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Mandle, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestkové špízy s mandlí a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Do velkých vypeckovaných sušených švestek vkládáme celé vyloupané mandle. Plátky slaniny na tři části podélně pokrájíme a utřeme nožem. Pokrájené plátky obalíme švestkami a propíchneme párátkem. |
2 | Grilujeme do zkřehnutí po obou stranách 4-5 minut. V mikrovlnné troubě můžeme také zapéct švestky. Švestky se pečou zabalené v kuchyňské roli 3-4 minuty. Je možné předem balíčky připravit a hned je péct. |