Jogurtový koláč s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový koláč s ovocem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3161 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
164 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
200 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
255 g | Mouka polohrubá |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 256,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový koláč s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme jogurt, kelíme vypláchneme a naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu. |
2 | Kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. |
3 | Na koláč dáváme jahody, které posypeme žmolenkou, připravenou smícháním másla s cukrem a hrubou moukou. |
4 | Dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
Tento recept znám jako tzv. bez vážení, odměřuje se jogurtovým kelímkem. Na koláčovou formu: 1 kelímek bílého jogurtu 150 g, 2 kelímky polohrubé mouky, 1/2 kelímku krupicového cukru, 1/2 prášku do pečiva. Do těsta jsem navíc přidala 1 vejce, trochu citronové kůry a 2 lžíce oleje. Místo jahod je použitý rybíz poprášený skořicí a posypaný malinko cukrem, tento koláč dělávám s různým ovocem. Na drobenku je třeba 1 dl hrubé, polohrubé nebo hladké mouky, 0,7 dl moučkového cukru a 50 g másla. Z dvojnásobné dávky se peče na hlubokém plechu s okraji. Je to fajn rychlý koláč na léto se sezónním ovocem.