Kuřecí řízky s ratatouille - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s ratatouille
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Lilek |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 960,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s ratatouille postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek, cukety a rajčata nakrájíme na plátky, očištěnou a omytou papriku na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do zeleniny vmícháme omytou, nasekanou bazalku. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vsypeme do ní připravenou zeleninu, vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 40 minut. |
3 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji opékáme po každé straně asi 4 minuty. |
4 | Maso upravíme na talíře spolu s ratatouille a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu. |