Recept

Kefírové palačinky s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31619

Ingredience

1 polévková lžíce Calvados
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 ks Jablka
1 ks Jablko granátové
1 polévková lžíce Minerální voda perlivá
70 ml Mléko kefírové
130 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Skořice mletá
30 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 111kJ
15% Sacharidy 56 g
4% Tuky 3 g
4% Sodík 80 mg
10% Bílkoviny 5 g

Kefírové palačinky s jablky postup přípravy receptu:

1

Solamyl, hladkou mouku, vejce, špetku soli, lžičku cukru, kefír, mléko a minerálku zpracujeme šlehačem na hladké lité těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 5 minut stát.

2

Na pánvi na 2 lžících oleje usmažíme z těsta postupně 4 palačinky.

3

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Z granátových jablek vybereme zrníčka.

4

Kostičky jablek a zrníčka granátových jablek osmahneme na zbylém oleji. Posypeme zbylým cukrem, skořicí a zalijeme calvadosem.

5

Palačinky naplníme připravenou směsí, poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Poznámka

Pokud připravujeme palačinky pro děti, nahradíme calvados jablečnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept