Levandulová srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Levandulová srdíčka
Levandulová srdíčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 31620 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
230 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Levandule - květ |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 1,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Levandule - květ, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Levandulová srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Na dva plechy si rozložíme pečící papír. Nasypeme mouku do mísy a prsty do ní postupně zapracováváme máslo. Vzniklá hmota by měla připomínat hrubou strouhanku. |
2 | Vmícháme cukr, mírně rozšlehaná vejce, lžíci květů levandule a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne těsto. Těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, vyválíme z něj placku o síle 5 mm. |
3 | Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme z těsta kousky, které rozložíme na plech. Povrch každého srdíčka propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout. |
4 | Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Podle potřeby případně přidáme vodu. Cukrovou polevou pokapeme vychladlé sušenky. Dokud je poleva měkká, posypeme ji čerstvými květy levandule. |
5 | Před podáváním necháme alespoň 15 minut odpočinout. Hotové sušenky můžeme v dobře uzavřené nádobě skladovat až 4 dny. |