Jednoduchý recept

Vanilkový piškot s kandovaným ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 31626
Kategorie: Koláče

Ingredience

180 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Citronová kůra
180 g Cukr vanilka
50 g Kandovaná citronová kůra
230 g Kandované ovoce
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva
90 g Mandle mleté
170 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
13% Sacharidy 45 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 64 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vanilkový piškot s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.

2

Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.

3

Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.

4

Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.

5

Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.

6

Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.

7

Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept