Jednoduchý recept

Rajčatová pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 31627
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kg Rajčata
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 7 g
2% Sodík 49 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rajčatová pěna postup přípravy receptu:

1

Rajčata uvaříme ve vařící vodě, ponoříme do studené vody a zbavíme slupky. Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřky rajčat, které zbavené od semínek propasírujeme přes hrubé síto. Dohladka rozmixujeme vzniklou rajčatovou šťávu z půlky rajčat, rajčatový protlak se solí a pepřem.

2

Do rendlíku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna ji povaříme. Poté ji vetřeme do rozmixované kaše a dáme ztuhnout do lednice. Občas promícháme. Po ztuhnutí vyndáme.

3

Do rajčatové hmoty velmi obezřetně vmísíme našlehanou smetanu spolu s čerstvou bazalkou nebo řeřichou. Olejem vymažeme formy, vlijeme rajčatovou hmotu, okamžitě dáme zchladit do lednice. Již ztuhlou pěnu vyjmeme z lednice, na servírovací míse ji ozdobíme bazalkou či řeřichou anebo cherry rajčaty. Rajčata jsou přelitá v dresinku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept