Pasanda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasanda
Pasanda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
100 g | Garam masala |
100 ml | Jogurt bílý |
5 g | Kardamom |
40 g | Koriandr čerstvý |
700 g | Kuřecí prsa |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
4 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Skořice mletá |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
7 g | Sůl |
5 g | Zázvor mletý |
1 špetka | Kmín mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Kardamom, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasanda postup přípravy receptu:
1 | V nekovové míse smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky a kardamom, pepř, skořici, kmín, garam masalu, chilli koření, zázvor, česnek, sůl a jogurt. Zakryjeme fólií a nacháme v chladnu 3 hodiny odležet. |
2 | Na rozpáleném oleji na hlubší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso s marinádou a opékáme za častého míchání asi 15 minut, až je maso propečené, odstavíme. Nakonec vmícháme chilli papričku, smetanu a čerstvý koriandr a ihned podáváme. |
Poznámka
+ 3 hodiny na odležení