Omeleta zapečená s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta zapečená s likérem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31639 |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
50 ml | Likér pomerančový |
25 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Rum |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 375,5mg |
Draslík | 118,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta zapečená s likérem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme jen žloutky, z bílků ušleháme sníh. Do mísy přidáme cukr, špetku soli, důkladně promícháme a nakonec přimícháme sníh z bílků. Plech na pečení vymažeme máslem a upravíme na něj omeletu. |
2 | Sušenky rozlámeme nadrobno a zalijeme likérem a rumem. Tuto směs rozprostřeme rovnoměrně na omeletu a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 6 až 8 minut, než se vejce srazí. |
3 | Omeletu naporcujeme a podáváme teplou. |