Jehněčí s oregánem a halloumi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s oregánem a halloumi
Jehněčí s oregánem a halloumi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Halloumi |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 42,6mg |
Vláknina | 464,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 594,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Halloumi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s oregánem a halloumi postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej a oregáno, maso nakrájíme na kostky a necháme ve směsi minimálně 20 minut marinovat. |
2 | Osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na špíz z halloumi na kostky a červenou paprikou. |
3 | Grilujeme a potíráme marinádou. |