Švestkové kanapky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové kanapky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31640 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
80 g | Šunka parmská |
80 g | Švestky |
100 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 370,9mg |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 6,7mg |
Vláknina | 94,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Skořice mletá, Švestky, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové kanapky postup přípravy receptu:
1 | Švestky nasekáme velice najemno. Vložíme do mísy a přilijeme koňak. Necháme 10 minut odstát. |
2 | Do švestkové směsi vmícháme ricottu a skořici. Poté směs nanášíme na plátky šunky, ze kterých rolujeme roládky. Položíme je na talíř spojenou stranou dolů. Vložíme na 1 hodinu do chladničky. Každou roládku nakrájíme na 5 kusů a podáváme se zeleninou. |