Sicilský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilský salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31643 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb toastový |
150 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
650 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 707,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilský salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky. |
2 | Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba po 3 minutách přidáme zelí a rajčata. Pokapeme octem a všechno osladíme cukrem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 4 minuty táhnout. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme olej a osmahneme v něm kostičky chleba s česnekem. Salát servírujeme posypaný krutony. |