Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31643
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 krajíc Chléb toastový
150 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
120 g Rajčata
5 g Sůl
650 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
16% Sacharidy 57 g
18% Tuky 13 g
48% Sodík 962 mg
22% Bílkoviny 13 g

Sicilský salát postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba po 3 minutách přidáme zelí a rajčata. Pokapeme octem a všechno osladíme cukrem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 4 minuty táhnout. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme olej a osmahneme v něm kostičky chleba s česnekem. Salát servírujeme posypaný krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept