Mořské plody s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody s mátou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
200 g | Chobotnice |
1 hrst | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
250 g | Fazolové výhonky |
300 g | Garnát obecný |
1 polévková lžíce | Máta |
300 g | Mušle slávky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 603,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 324,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Máta, Mušle slávky, Omáčka rybí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody s mátou postup přípravy receptu:
1 | Mořské plody opláchneme a osolíme. Rybí omáčku smícháme se 4 lžícemi vody, 1/2 lžičkou soli, trochou pepře a cukrem. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky. Mátu opláchneme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek nasekáme na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka dle chuti a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm orestujeme mořské plody, česnek, cibulky a papričky. Poté přidáme mátu a výhonky, ochucenou rybí omáčku a vše na prudkém ohni krátce osmažíme. |
3 | Dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, dozdobíme mátovými lístky a podáváme. Jako přílohu můžeme použít dlouhozrnnou rýži. |