Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31649

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Celer řapíkatý
150 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
400 g Salám Mortadela
200 g Smetana zakysaná 14%
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
250 ml Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 303kJ
8% Sacharidy 29 g
171% Tuky 129 g
47% Sodík 944 mg
52% Bílkoviny 29 g

Smažená mortadela postup přípravy receptu:

1

Řapíkatý celer, opereme s nakrájíme. Rozehřejeme olej a zeleninu zlehka podusíme. Přibližně po 3 minutách nalijeme na směs vývar a marsalu, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem.

2

Necháme všechno zhruba 4 minuty na mírném ohni táhnout. Přidáme zakysanou smetanu.

3

Rozkvedláme vejce, smícháme mouku s parmezánem. Plátky mortadely nejdříve protáhneme vejcem, potom obalíme ve směsi mouky a sýra.

4

Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky mortadely z obou stran smažíme přibližně 4 minuty. Upravíme na talíře a servírujeme se zeleninovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept