Smažená mortadela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená mortadela
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Celer řapíkatý |
150 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Salám Mortadela |
200 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
10 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 206,2mg |
Draslík | 356,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Mortadela, Smetana zakysaná 14%, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená mortadela postup přípravy receptu:
1 | Řapíkatý celer, opereme s nakrájíme. Rozehřejeme olej a zeleninu zlehka podusíme. Přibližně po 3 minutách nalijeme na směs vývar a marsalu, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. |
2 | Necháme všechno zhruba 4 minuty na mírném ohni táhnout. Přidáme zakysanou smetanu. |
3 | Rozkvedláme vejce, smícháme mouku s parmezánem. Plátky mortadely nejdříve protáhneme vejcem, potom obalíme ve směsi mouky a sýra. |
4 | Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky mortadely z obou stran smažíme přibližně 4 minuty. Upravíme na talíře a servírujeme se zeleninovou směsí. |