Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
400 g | Cibule |
650 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
75 ml | Víno bílé |
75 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 554,8mg |
Draslík | 976,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Játra telecí, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Tymián opláchneme a lístky otrháme. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo a olej a cibuli s tymiánem na prudkém ohni restujeme cca 2 min. Často mícháme. Mezitím nakrájíme játra na proužky cca 1–2 cm silné. Omytou petrželku najemno nasekáme. K cibuli přidáme maso, petrželku a smažíme za stálého míchání cca 5–6 min. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít např. chléb nebo polentu.