Jednoduchý recept

Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31650
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
400 g Cibule
650 g Játra telecí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Tymián čerstvý
75 ml Víno bílé
75 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
8% Sacharidy 28 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 218 mg
65% Bílkoviny 37 g

Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Tymián opláchneme a lístky otrháme.

2

V pánvi rozpálíme máslo a olej a cibuli s tymiánem na prudkém ohni restujeme cca 2 min. Často mícháme. Mezitím nakrájíme játra na proužky cca 1–2 cm silné. Omytou petrželku najemno nasekáme. K cibuli přidáme maso, petrželku a smažíme za stálého míchání cca 5–6 min. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem.

3

Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít např. chléb nebo polentu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept