Recept

Roastbeef s ústřicovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31652
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Hovězí maso zadní
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Pórek
1 ks Šalotka
300 g Shiitake houby
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
4 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 283 mg
45% Bílkoviny 25 g

Roastbeef s ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.

2

Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.

3

Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.

4

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept