Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 31653
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Anglická slanina
10 g Bazalka
300 g Ciabatta
300 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
300 g Květák
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej sezamový
5 g Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
16% Sacharidy 57 g
38% Tuky 28 g
63% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Římské fazole postup přípravy receptu:

1

Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem.

2

Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat.

3

Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem.

4

Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept