Římské fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římské fazole
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31653 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
10 g | Bazalka |
300 g | Ciabatta |
300 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
300 g | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 532,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Ciabatta, Květák, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římské fazole postup přípravy receptu:
1 | Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem. |
2 | Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat. |
3 | Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem. |
4 | Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem. |