Jednoduchý recept

Yorkshireský pudink

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31654

Ingredience

300 ml Mléko plnotučné
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 540kJ
26% Sacharidy 95 g
48% Tuky 36 g
32% Sodík 647 mg
60% Bílkoviny 34 g

Yorkshireský pudink postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit na středním ohni. Poté s ní vytřeme formu na 6 muffinů. Zbytek tuku procedíme a dáme vychladit.

2

Mouku smícháme s 1/2 lžičky soli. Přidáme našlehané vejce, tuk ze slaniny a nakonec mléko. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny a pečeme na střední liště trouby předehřáté na 220 °C cca 15 minut. Pudink musí zhnědnout. Vyklopíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept