Mátový hrášek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový hrášek
Mátový hrášek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31656 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
450 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Máta |
1 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 246,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek, Máta, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátový hrášek postup přípravy receptu:
1 | Římský salát opláchneme, otřepeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a salát na něm zprudka, krátce podusíme. Poté přidáme hrášek, přilijeme vývar, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem. Zakryté dusíme cca 8-10min. |
2 | Mezitím omyjeme a osušíme mátu, lístky nasekáme najemno a vmícháme do zeleniny. Dochutíme a ihned podáváme. |