Sýrovo-chlebový nákyp z Vaudu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-chlebový nákyp z Vaudu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 31657 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
200 g | Šunka dušená |
300 g | Sýr ementálského typu |
0,3 l | Tatra salko-zahušťené neslazené plnotučné mléko |
1 ks | Veka tuková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 315,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Šunka dušená, Sýr ementálského typu, Tatra salko-zahušťené neslazené plnotučné mléko, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-chlebový nákyp z Vaudu postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou veku osmažíme z obou stran na másle a vložíme do vymazané formy na pečení. Mléko a žloutky smícháme s nadrobno nakrájenou šunkou a strouhaným sýrem. Směs osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Směs navrstvíme na plátky veky a v předehřáté troubě pečeme asi na 170 °C cca 30 minut. |
3 | Podáváme s různými zeleninovými variacemi - dle chuti. |