Jednoduchý recept

Kapr s míchanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31658
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kapr obecný
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Olej rostlinný
3 špetka Sůl
90 g Sýr Eidam cihla 45%
700 ml Voda pitná
500 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
5% Sacharidy 17 g
31% Tuky 23 g
24% Sodík 472 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kapr s míchanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké.

3

V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut.

4

Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá.

5

Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept