Suflé houbové s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé houbové s česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31663 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
2,3 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
75 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 136,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Majoránka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé houbové s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Čtyři zapékací misky vymažeme lehce máslem. Rozpustíme v pánvi 25 g másla, přidáme pokrájené žampiony, česnek, limetkovou šťávu a osmahneme 3 minuty. Houbovou směs vložíme do mixéru, přidáme majoránku a směs rozmixujeme. |
2 | Zbylé máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Pánev sejmeme z plamene, přilijeme mléko, uvedeme do varu a necháme obsah zhoustnout. |
3 | Omáčku smícháme s houbovou směsí a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do houbové směsi. |
4 | Směs rozdělíme do zapékacích misek, dáme je na plech a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapečeme 10 minut. |
5 | Okamžitě podáváme. |