Recept

Suflé houbové s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31663
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Limetková šťáva
2 polévková lžíce Majoránka
50 g Máslo čerstvé
2,3 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
75 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 15 g
5% Sodík 101 mg
14% Bílkoviny 8 g

Suflé houbové s česnekem postup přípravy receptu:

1

Čtyři zapékací misky vymažeme lehce máslem. Rozpustíme v pánvi 25 g másla, přidáme pokrájené žampiony, česnek, limetkovou šťávu a osmahneme 3 minuty. Houbovou směs vložíme do mixéru, přidáme majoránku a směs rozmixujeme.

2

Zbylé máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Pánev sejmeme z plamene, přilijeme mléko, uvedeme do varu a necháme obsah zhoustnout.

3

Omáčku smícháme s houbovou směsí a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do houbové směsi.

4

Směs rozdělíme do zapékacích misek, dáme je na plech a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapečeme 10 minut.

5

Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept