Kostky rýžové s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 520 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kostky rýžové s omáčkou
Celkový čas: | 520 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 495 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31667 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,8 dl | Kokosové mléko |
60 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
300 g | Rýže jasmínová |
2 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Máslo arašídové, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kostky rýžové s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si omáčku - smícháme v hmoždíři česnek, pepř, sůl, koriandr, citronovou šťávu, kokosové mléko, máslo arašídové, chilli a jarní cibulky. Vše rozetřeme nahladko a přendáme do pánve. Uvedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vodu uvedeme do varu a přidáme rýži, neproplachujeme ji. Zamícháme a stáhneme plamen. Vaříme bez pokličky 16 minut, dokud nebude měkká, poté ji přecedíme. |
2 | Do mixéru dáme 125 g vařené rýže a rozmixujeme dohladka, poté ji smícháme se zbývající rýží a dáme do vymazaného menšího pekáče. Urovnáme povrch a zakryjeme alobalem. Rýži stlačíme menším pekáčkem. Necháme v lednici nejméně 8 hodin. |
3 | Obsah pekáčku vyklopíme na prkénko a navlhčeným nožem rozřežeme rýži na kostky. |
4 | Kostky podáváme ke koriandrové omáčce. |