Jednoduchý recept

Vepřová pečeně s omáčkou z černého piva

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31670
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
25 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
1,5 kg Vepřová plec
1 ks Vepřové nožičky
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,099 kcal
Kilojoule 4 599kJ
4% Sacharidy 15 g
254% Tuky 191 g
45% Sodík 895 mg
146% Bílkoviny 82 g

Vepřová pečeně s omáčkou z černého piva postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, osušíme a kůži nařízneme do mřížky. Kmín s pepřem a trochou soli roztlučeme v hmoždíři a poté vetřeme do masa. Troubu rozpálíme na 200 °C, v pekáči necháme rozpustit sádlo a vložíme maso kůží navrch.

2

Vepřovou nožičku nasekáme na kousky a rozložíme spolu s na kostičky nakrájenou cibulí, mrkví, celerem a nasekaným česnekem kolem masa. Přidáme chlebovou kůrku. Pivo smícháme s 1/4 l vody a 1/4 přilijeme do pekáče. Pečeme na střední liště trouby cca 60 minut a dle potřeby podléváme. Poté stáhneme teplotu na 175 °C, pečeni otočíme a pečeme dalších 40 minut.

3

Mezitím smícháme 1 lžíci soli se šálkem vody, maso potřeme a dopečeme dokřupava ještě cca 20 minut. Občas potíráme slanou vodou. Hotové maso přemístíme do mísy a uchováme teplé ve vypnuté troubě.

4

Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem pivní směsi a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku propasírujeme, pečeni nakrájíme, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné např. bramborové knedlíky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept